Suri

Olen ollut keramiikkapajan pyörittäjä jo yli 15 vuotta. Vaihdoin nyt nimeä, jotta tuotteet voitaisiin yhdistää minuun, olen ollut lempinimeltäni Suri aivan nuoruudestani lähtien.

Pajan alkuvaiheissa Suri dreijaa ruukkua

Aloitin opiskelemalla tuotemuotoilua, jota kerkesin käydä kolme, melkein neljä vuotta, mutta keramiikkapaja vei voiton. Tästä voisi kai tehdä päätelmän, että olen käsityöläinen sielultani. Luulen silti ettei tuotemuotoilu koulutuksestani haittaakaan ole. Opiskelin Wetterhoffilla. Yhden kesän vietin koulussa harjoittelemalla dreijausta, mikä on mielestäni mahdottoman hienoa osata. Toki teen töitä myös valamalla ja käsinrakennus tekniikoilla. Materiaalin tuntemus on tullut koulutuksen myötä, joten teen lasitteita paljon itse sekä savia. Se tuo osaltaan työhön jännittävyyttä, samoin kuin uunin avaaminen lasituspolton jälkeen ei ole vienyt viehättävyyttään, vaikka olen tehnyt sitä jo melkein 30 vuoden ajan.

Ruukku raakapoltosta

Keramiikkaa olen opettanut opistoilla ja meillä kotona on ollut rakupolttoa ja pienimuotoisia muita keramiikka kursseja.

Tule tutustumaan pieneen pajaani ja todella uniikkeihin töihin. Kun aamulla heräät ja otat käteesi pienen pajan mukin, juot siitä kahvia tai teetä. Kädessäsi on täysin uniikki esine, katselet sen omintakeista lasitusta ja näet yhden käsityöläisen elämästä palasen.

Dreijatessa kädet saa savihoidon