Lupaus tulevasta

Paja lumen saartamana, silti toiminnassa 🙂

On ollut mieleenpainuva talvi, kiitos lumen ja tuiskun!

Meille kaikille tämä talvi jää mieleen suurten kinosten ja valitettavasti Ukrainaan syttyneen sodan johdosta. Meille ei ole annettu vaihtoehtoja, säätä emme voi muuttaa ja valtioiden välisiä älyttömyyksiä. Se on surullista. Ihminen on tosin vaikuttanut huonoilla valinnoillaan, saasteiden kuormittaessa maapalloa. Ääriolosuhteet lisääntyvät, kuivuus ja sateet, myrskyt ja kaikkinaiset luonnonkatastrofit. Täällä me tavalliset tallaajat mietitään viimeinkin, mihin tämä kaikki mahtaakaan johtaa. MUTTA sitä saa mitä tilaa.

Silti, kun aurinko alkaa paistaa aina vaan ihanammin ja lämpö alkaa sulattaa kinoksia, mieleen alkaa tulla toivo. Toivo siitä, että sota loppuu, toivo siitä, että lopettaisimme saastuttamasta kaunista Jumalan luomaa luontoa. Kuinka luonto kertookaan jokaisella pienellä kukkasella ja kärpäsellä, siitä Suuresta Luojastaan johon me voimme aina turvata. Siihen ei sisälly pelko, vaan luottamus. Kaikki on Hänen kädessään, Hän haluaa meille hyvää, kun uskomme ja luotamme Häneen. Mutta mehän emme luota Häneen, me usein luotamme vaan itseemme…minä, minä ja minä! Yäk! Tähän joukkoon kuulun valitettavasti minäkin!

Kun kävelen pajalle korkeiden lumikinosten reunustamaa polkua, tiedän, etten minäkään valmista yhtäkään astiaa, jollei Jumala olisi antanut minulle niitä kädentaitoja ja luovuutta. Siksi en valita, vaan kiitän. Tänä päivänä ja tällaisten tapahtumien keskellä haluan kulkea niissä askelissa, mitkä Hän minulle suo. Ja auringon paistaessa ja ilman pikkuhiljaa lämmetessä olen toiveikas ja kiitollinen niistä pienistä asioista joita ympärilläni tässä minun pienessä maailmassani on. Kuten, se että dreija pyörii ja saa luoda. Muutaman metrin päässä koti ja perhe. Kevät tulee ja tuo muuttolinnut, routa sulaa ja elämä jatkuu… vielä toistaiseksi ainenkin.